Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Ce culoare de păr ţi se potriveşte?


         Alegerea culorii părului nu este niciodată uşoară. Pentru a vedea care culoare ți se potriveşte cu nuanța pielii, cel mai bine este să începi prin a-ți analiza tenul. Majoritatea oamenilor se încadrează în una dintre cele trei categorii: caldă, rece sau neutră. Dacă nu eşti sigură care este culoarea tenului tău, există câteva modalități simple de a afla.

        O modalitate de a-ți afla subtonul tenului este să te uiți la încheietura mâinii. Dacă venele tale arată verzui, atunci ai subton cald. Dacă venele tale sunt albastre sau violet, ai subton mai rece, iar dacă venele par incolore ai un subton neutru.

        Vă bronzați uşor? Sunteți norocoase dacă nu experimentați arsurile solare, iar subtonul pielii este unul cald. În cealaltă tabără sunt persoanele cu o piele deschisă care se ard foarte uşor (ele au un subton al pielii rece).

Cum să alegi nuanța potrivită?

       Acum că îți cunoşti subtonul, alegerea unei culori de păr care să se potrivească tenului tău este o sarcină mai uşoară.

Piele caldă

      Pielea cu nuanțe calde se potriveşte, în general, cel mai bine cu părul care are nuanțe mai calde. Se recomandă tonuri de bej, auriu şi nuanțe calde de caramel pentru brunete. Dacă eşti curajoasă, poți încerca culori precum nuanțe de roz, caisă sau coral.

Piele rece

     Pielea cu nuanțe reci funcționează cel mai bine cu o gamă de culori reci, cum ar fi un blond platinat îndrăzneț, un blond bej, un roşu rece, ciocolată neagră, merlot sau un blond taupe. Poți încerca chiar şi nuanțe de albastru, violet sau verde  .

Piele neutră

    Pielea cu subton neutru are o mare flexibilitate atunci când vine vorba de alegerea celei mai bune culori. Aceasta înseamnă că poți experimenta aproape orice nuanță de blond, brunet sau roşu. Indiferent dacă este o culoare brunetă neutră sau un roz orhidee viu, pielea cu tonuri neutre oferă posibilități nelimitate pentru creativitate şi auto-exprimare.

Care este cea mai bună culoare de păr pentru fiecare culoare de ochi?

    Un alt factor de luat în considerare cum să ştii ce culoare de păr ți se potriveşte, este culoarea ochilor.

Ochii cărpui şi negri

    Aceste două culori neutre uimitoare de ochi pot fi asociate cu o gamă largă de nuanțe de păr, cum ar fi un maro auriu bogat, blond cenuşiu, mahon sau castan. De asemenea, se recomandă să încerci nuanțe de blond miere sau maro-roşcat cupru.

Ochii albaştri

   Există atât de multe moduri de a ajuta la evidențierea frumoşilor ochi de culoare albastră, fie prin crearea unui contrast uimitor cu nuanțe mai închise, fie prin adăugarea unor lumini delicate părului. O opțiune de culoare măgulitoare şi îndrăzneață pentru cei cu ochi albaştri este un blond platinat cu tonuri reci. În plus, această culoare a ochilor se potriveşte bine cu un stil ombré sau balayage luminat, care oferă o strălucire subtilă.

Ochii verzi

   Dacă ai ochi verzi, culoarea potrivită a părului le poate face aspectul să strălucească cu adevărat. Se recomandă nuanțe de maro ciocolată sau o culoare neagră cu adevărat atrăgătoare.

Indiferent de culorile tale preferate, trebuie să alegi culoarea potrivită pentru tine. Cel mai bine este să alegi o culoare care nu este mai mult de una sau două nuanțe mai deschisă sau mai închisă decât părul tău natural, deoarece orice schimbări dramatice pot fi nepotrivite.