Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Cauzele aparitiei punctelor de grasime

     De ce apar punctele de grăsime şi cum scăpati de această problemă

     La prima vedere, par micuțe coşuri, dar de fapt punctele de grăsime apărute pe față sunt chisturi a căror dimensiune ajunge la doi milimetri. Acestea se instalează atunci când keratina sau celulele moarte pur şi simplu s-au blocat sub piele. Nu trebuie să vă faceți însă probleme, pentru că nu se întâmplă nimic grav. Iată cele mai bune metode pentru a le trata corespunzător.

     Punctele de grăsime afectează persoanele de orice vârstă

     Potrivit specialiştilor, punctele de grăsime pe față se pot instala la orice vârstă, de la nou născuți la adulți sau adolescenți. De multe ori, punctele de grăsime trec de la sine, fără să faceți nici un fel de tratament. Chiar şi aşa, e bine să le faceți față, în primul rând apelând la exfolierea zonei. Luați un prosop, umeziți-l cu apă călduță şi puneți comprese pe față. Totodată puteți să faceți un tratament facial cu aburi sau un duş mai fierbinte. Foarte bună s-a dovedit a fi apa de trandafiri sau mierea de Manuka. Tot ce trebuie să faceți este să puneți câteva picături de apă de trandafir sau o mască cu miere pe ten. Specialiştii vă avertizează să nu stoarceți sub nici o formă punctele de grăsime, pentru că acestea nu vor dispărea.

     Folositi creme cu retinol

     Pentru că zona de sub ochi unde apar cel mai mult punctele de grăsime este extrem de sensibile, se recomandă să folosiți produse care să aibă în compoziție acid glicolic şi acid lactic dar şi acid salicilic. Acesta este extraordinar pentru a elibera keratina dintre straturile de piele. Un alt produs extraordinar sunt cremele care conțin retinol, care se aplică pe ten odată pe zi. Aveți grijă însă ca pielea să fie foarte curată. Dar când folosiți o astfel de cremă, trebuie să aplicați înainte un produs cu protecție solară. Iar acest produs e important să aibă în compoziție filtre minerale. În general, aceste puncte de grăsime vor dispărea în câteva săptămâni. Dacă totuşi acest lucru nu se întâmplă, apelați la un medic dermatolog. Acesta va folosi fie un ac sterilizat, fie va apela la ajutorul crioterapiei. Tot pentru a înlătura punctele de grăsime e importantă şi vaporizarea laser CO2, al cărei scop este să elimină cheratina de sub piele. Pentru a curăța porii înfundați o modalitate care are efect bun sunt microdermabraziunile.

     Cea mai bună alegere pentru punctele de grăsime sunt săpunurile fără ulei

     E important pentru persoanele care au puncte de grăsime să schimbe şi rutina de îngrijire zilnică a pielii. În acest sens, o alegere potrivită sunt săpunurile şi produsele de curățare care nu conțin ulei. Foarte bun ar fi un ser de noapte care să conțină vitamina E şi retinol. Acesta va fi utilizat pe zonele de sub ochi. Un da hotărât suplimentelor alimentare dacă vreți ca punctele de grăsime să fie doar o simplă amintire. Din alimentația zilnică nu trebuie să lipsească produse care conțin vitamine B, B3 şi E. Veți elimina punctele de grăsime şi cu ajutorul unei paste din lemn de santal măcinat şi amestecat cu apă de trandafir. Produsul se aplică pe față pentru 20 de minute. La final, se clăteşte cu apă călduță. Puteți face şi o pastă din miere şi nucşoară cu care veți masa uşor pielea. Excelentă este şi pasta obținută din miere şi migdale măcinate foarte fin. Cu acest produs masați pielea şi lăsați să acționeze pentru 20 de minute. Ulterior clătiți cu apă călduță. Pentru ca punctele de grăsime să dispară rapid amestecați suc de lămâie cu câteva picături de ulei de arahide. Aplicați pe față folosind mişcări circulare şi lăsați să acționeze zece minute. Importante sunt şi cataplasmele cu cartof ras sau cele făcute din roşii cât mai coapte.

     Cafeaua a câştigat lupta cu punctele de grăsime

     Tot pentru a elimina punctele de grăsime puteți utiliza un amestec omogen obținut din trei linguri cu iaurt, două linguri cu fulgi de ovăz, o lingură cu suc de lămâie şi o linguriță cu ulei de măsline. Se pune pe fața curată, se lasă să acționeze maxim zece minute şi se spală tenul cu apă rece. Cafeaua este, de asemenea, un ajutor prețios în lupta cu punctele de grăsime. Amestecați o linguriță cu cafea măcinată cu miere, scorțişoară şi suc de lămâie. Masați bine fața cu mişcări circulare. Lăsați să acționeze o jumătate de oră şi clătiți folosind apă călduță. Totodată puteți amesteca oțet şi amidon de porumb, în proporție de 1:3. Produsul obținut se va aplica pentru o perioadă de jumătate de oră, apoi se va spăla tenul cu apă călduță. Un remediu natural excelent pentru a pune stop punctelor de grăsime este coaja de rodie. 

     O bogătie de vitamina C, aceasta are rol de dezinfectant.

      Pentru a obține această mască, zdrobiți cât mai bine cojile de rodii până când veți vedea că s-a transformat într-o pudră. Aceasta se amestecă cu o lingură cu miere, iar pasta obținută se aşează pe toată fața. După 15 minute se îndepărtează folosind apă călduță din belşug. Pentru efect maxim, repetați tratamentul de trei ori pe săptămână. La fel de bun este şi oțetul de cidru de mere. Produsul acesta este o adevărată minune pentru ten, pentru că acționează ca un tonic facial, grație proprietăților sale dezinfectante şi antibacteriene. Luați dischete demachiante şi îmbibați-le bine cu oțet de cidru de mere. Puneți pe zonele cu probleme şi lăsați să acționeze pentru o jumătate de oră, apoi îndepărtați cu apă călduță. Remediul se foloseşte zilnic pentru când punctele de grăsime vor fi eliminate. Puțini sunt cei care ştiu că banala pastă de dinți face parte din categoria celor mai eficiente metode pentru a distruge atât punctele de grăsime cât şi punctele negre. Tot ce aveți de făcut este să aplicați un strat subțire de pastă de dinți pe zonele care sunt infectate. Se lasă aproximativ 25 de minute şi se spală bine cu apă călduță. Nu vă speriați dacă inițial veți simți o senzație de arsură. Face parte din tratament. Procedeul se face odată la două săptămâni şi are efecte deosebite asupra tenului.