Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Beneficiile parfumului

     Când vine vorba de parfum, toate doamnele şi domnişoarele vor spune că nu pot rezista fără acea sticluță cu aromă deosebită. Dar parfumul are multe alte beneficii, pe care nu toată lumea le cunoaşte. Bineînțeles, atunci când veți alege un parfum de calitate.

   Exceptional afrodisiac

    De ce credeți că orice bărbat adoră să stea lângă o femeie a cărei dâră de parfum îl dă pe spate? Specialiştii spun că din cele mai vechi timpuri parfumul este un afrodisiac excepțional. Există şi explicație şi aceasta se referă la prezența feromonilor în compoziția multor parfumuri. Iar acest lucru este un lucru foarte important atunci când vă alegeți partenerul potrivit. V-ați gândit vreodată de ce vă simțiți mai bine atunci când vă dați cu parfum? Şi nu, nu este deloc doar o impresie, este un adevăr demonstrat de nenumărate studii. Pentru că oamenii de ştiință au analizat şi au înțeles ce efecte surprinzătoare are parfumul asupra creierului. Mai mult decât atât, specialiştii vă recomandă şi ce fel de parfumuri să folosiți în funcție de locul unde urmează să mergeți. Dacă un parfum cu o aromă specială este potrivit pentru o întâlnire romantică, există alte arome care vă fac remarcată la orice întâlnire socială. Fiecare aromă are rolul de a vă ajuta să aveți o stare de spirit mult mai bună.

   Puteti manipula un domn

     Odată ce veți utiliza un parfum de calitate, încrederea în dumneavoastră, doamnelor, va fi mult mai mare. Astfel, veți avea posibilitatea să manipulați mult mai repede o persoană de sex masculin. Şi asta pentru că aceştia vor fi mult mai repede atraşi de o femei. Totodată, specialiştii spun că parfumul este în strânsă legătură cu amintirile din mintea unei persoane. Şi nu există persoană care să uite vreodată parfumul bunicii sau cel de cozonac proaspăt scos din cuptor. Ca să nu mai vorbim de parfumul pe care mama l-a folosit în copilărie sau cel pe care l-ați primit cadou pentru prima dată în viață de la un băiat. De asemenea, oamenii de ştiință susțin că veți rămâne totdeauna cu mirosul coperților şi cărților din copilărie, dar şi cu cel al uniformei apretate de bunica. Cu alte cuvinte, atunci când nu aveți o stare tocmai bună, veți retrăi momente plăcute cu ajutorul parfumului.

   Ce efecte terapeutice poate avea un parfum

     Pe de altă parte, parfumurile florale sau de citrice au şi excelente efecte terapeutice. Studiile de aromaterapie au arătat că acestea vă ajută vă relaxați şi să vă calmați mult mai uşor, pentru că reuşesc să echilibreze nivelul de stres. În altă ordine de idei, uleiurile esențiale din parfumuri sunt extrem de utile atunci când nu puteți dormi noaptea sau aveți un somn agitat. În acest scop, vă sunt de un real ajutor lavanda, salvia, bergamota, iasomia şi ylang ylang. Indiferent ce parfum ați alege, acestea spun o altă poveste şi reuşesc să incite simțurile. Pe de altă parte, puteți face singure un parfum homemade cu adevărat excepțional. Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 10 ml ulei jojoba, 2 picături de lavandă, 2 picături de lime, 2 picături palmarosa, 1 picătură trandafir, 3 picături santal, 2 picături ylang ylang. Pentru un parfum veți folosi 15% ulei esențial, iar pentru o apă de toaleta aproximativ 4 – 8% ulei esențial, restul alcool.