Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Beneficiile ceaiului de mușețel

     Muşețelul este o plantă cu numeroase valori terapeutice, care este folosită în scop medicinal încă din cele mai vechi timpuri. Planta este recunoscută în principal pentru beneficiile pe care le are asupra problemelor stomacului, însă aria sa de acțiune se extinde şi la alte afecțiuni.
     Ceaiul de muşețel făcut din florile plantei are o culoare galben-aurie şi are o aromă plăcută. Acest remediu din muşețel poate ameliora numeroase probleme de sănătate, cum ar fi cel din sfera intestinală, anxietatea, insomnia şi multe altele. Desigur, înainte de a apela la remediile din plante, cere sfatul unui medic specialist, deoarece şi acestea au contraindicații.

   Care sunt cele mai cunoscute beneficii ale muşețelului?

   Aliat pentru un somn odihnitor

     Ceaiul de muşețel este un remediu excelent pentru insomnie şi tulburări de somn. Proprietățile uşor sedative ale plantei te vor ajuta să adormi mai repede şi să dormi mai bine. Consumul regulat de ceai de muşețel, sub îndrumarea medicului fitoterapeut, te poate ajuta să te bucuri de un somn mai bun.

   Un produs de curățare natural

     Ceaiul de muşețel are proprietăți de vindecare, antioxidante şi de curățare. În plus, el este un bun agent hidratant pentru piele şi este considerat un remediu eficient în rutina de îngrijire a pielii.

   Accelerează procesul de vindecare

     Ceaiul de muşețel accelerează procesul de vindecare când vine vorba de răni minore şi totodată le dezinfectează. În trecut, ceaiul de muşețel era folosit de popoarele din Antichitate, de greci, de egipteni şi de romani, pentru că oamenii au descoperit încă de pe atunci că planta poate trata rănile şi le poate accelera vindecarea. Într-un mic studiu care a analizat eficacitatea unei combinații de ulei esențial de lavandă şi muşețel la pacienții care suferă de ulcer cronic la nivelul picioarelor, cercetătorii au raportat că patru dintre cei cinci pacienți s-au confruntat cu vindecarea completă a rănilor . Muşețelul s-a dovedit, de asemenea, superior aplicării unui unguent cu hidrocortizon de 1% în vindecarea leziunilor pielii după o procedură chirurgicală într-un alt studiu. Rănile tratate prin aplicarea unei comprese de muşețel timp de o oră o dată pe zi s-au vindecat cu cinci până la şase zile mai repede decât cele tratate cu hidrocortizon o dată pe zi..

   Îmbogățeşte culoarea părului

     Folosind în etapa de clătire ceaiul de muşețel, vei vedea că acesta accelerează culoarea părului blond. Iar dacă ceaiul de muşețel este folosit cu regularitate pentru a clăti podoaba capilară, remediul va ajuta părul să devină mai deschis la culoare - desigur, pe o perioadă mai lungă de timp.

   Stimulează imunitatea

     Muşețelul are proprietăți antibacteriene, care ajută la prevenirea şi tratarea răcelii şi tusei, iar în acelaşi timp protejează organismul împotriva infecțiilor cauzate de bacterii. Prin urmare, planta stimulează imunitatea unei persoane, iar consumul regulat de ceai de muşețel protejează organismul de boli.

   Remediu în cazul migrenelor

     Muşețelul este o plantă medicinală cu multe întrebuințări terapeutice, iar de-a lungul timpului, oamenii au observat că este benefic în tratarea migrenelor şi durerilor de cap. O cană de ceai de muşețel cald, de exemplu, te poate ajuta să calmezi instant o durere de cap.

   Contraindicații muşețel

     Muşețelul conține cumarină, un compus natural cu efecte anticoagulante sau de subțiere a sângelui.
 
     În concluzie, acesta nu trebuie consumat de persoanele care iau medicamente sau suplimente care au acelaşi efect sau să fie utilizat de persoanele cu tulburări de coagulare a sângelui fără supravegherea unui medic.