Blog Beauty Revolution
Beauty Revolution

Alege pantofii potriviți în funcție de eveniment

     De cele mai multe ori, alegerea perechii de pantofi potrivite poate fi o reală provocare, şi asta pentru că trebuie respectate atât trendurile, cât şi regulile nescrise, ținând cont de evenimentul la care vei participa. Nu trebuie însă să scapi din vedere nici felul în care te simți atunci când porți respectiva pereche de pantofi. Înainte de trenduri, standarde, eveniment şi alte reguli nescrise, trebuie să ai în vedere ca pantofii pe care urmează să îi porți să fie comozi şi să nu te jeneze.
     Pentru a-ți uşura deciziile în ceea ce priveşte alegerea pantofilor potriviți în funcție de evenimentul la care urmează să participi, urmăreşte cu atenție sfaturile din rândurile de mai jos.

   1. Care este încălțămintea potrivită pentru birou, o întâlnire de afaceri sau o ocazie formală?

     În cazul în care urmează să participi la un eveniment business, la o şedință importantă sau la o reuniune la care dress code-ul este dominat de stilul office, alegerea încălțărilor trebuie făcută cu mare atenție. Încălțămintea pentru aceste tipuri de evenimente sau întâlniri este caracterizată de simplitate şi eleganță.
În acest caz, alegerea potrivită poate fi atât o pereche de stiletto simpli, cât şi o pereche de pantofi clasici cu toc jos sau chiar fără toc. De asemenea, în aceste circumstanțe paleta de culori din care vei putea alege este destul de restrânsă. Pantofii negri sunt cei mai populari în acest context, însă nici pantofii nude, bej sau albi nu sunt o alegere greşită.

   2. Care este încălțămintea potrivită pentru plimbări, ieşiri în oraş sau evenimente mai puțin formale?

     În astfel de cazuri, ne confruntăm cu mai puține restricții, accentul fiind pus pe confort şi pe comoditate, şi mai puțin pe eleganță. Pentru a contura un look vesel şi fresh poți opta pentru pantofi comozi, viu colorați sau chiar pentru o pereche de încălțăminte sport. Atât sandalele fără toc, sau cele ortopedice, cât şi balerinii, mocasinii sau orice alt tip de încălțăminte care oferă confort  picioarelor sunt potrivite pentru plimbări în oraş, în parc, la cumpărături sau la evenimente mai puțin formale.

   3. Care este încălțămintea potrivită pentru evenimentele de seară?

     Pentru astfel de evenimente există de asemenea numeroase opțiuni în materie de încălțăminte şi normele sunt mult mai permisive. Poți aşadar, să alegi atât pantofi clasici, cât şi strălucitori, decupați, cu platformă, cu toc gros, cu toc subțire, etc.
În aceste situații, pantofii devin accesoriile indispensabile care completează ținută şi în cazul în care este nevoie, o scot din anonimat. Este de preferat că încălțămintea aleasă pentru astfel de evenimente să lase picioarele la vedere, punându-le în valoare.
     Materialele din care sunt realizați pantofii trebuie şi ele să respecte importanța evenimentului. Se pot alege pantofi din piele naturală, dar şi cei care includ aplicații lucioase sau inserții de alte materiale precum dantelă, mătasea sau catifeaua. De asemenea, atât o pereche de sandale cu toc şi bretele fine, cât şi o pereche de stiletto cu toc înalt se pot numără printre perechile de încălțări potrivite ocaziei. 

   4. Care este încălțămintea potrivită pentru petreceri aniversare sau cocktail-uri?

      Aceste tipuri de evenimnete sunt cele la care în funcție de locație şi de tematica evenimentului poți să alegi atât o pereche de încălțări joase cât şi o pereche de pantofi sau sandale cu toc. Nu trebuie însă să pierzi din vedere detaliile, şi cu siguranță nu este indicat să te prezinți cu o pereche de pantofi cu toc foarte înalt şi slipitori. Cu ajutorul unor sandalele cu toc gros în culori vii, unor balerini, sandalele joase, pantofi oxford sau alte tipuri de pantofi nu foarte eleganți, vei putea contura un look armonios şi potrivit atât evenimentului, cât şi locației unde acesta va avea loc. 

     Aşadar, ținând cont de sfaturile de mai sus poți fi sigură de alegerea ta!